luni , iulie 15 2024
Breaking News

Pompe de Caldura Aer – Apa

Ce trebuie sa stiu despre pompe de caldura aer – apa?

Achizitia unei pompe de caldura aer – apa reprezinta cu siguranta o decizie importanta pe care o luati. Din acest motiv, este cat se poate de firesc sa doriti sa cunoasteti cat mai multe informatii cu privire la aceste echipamente, astfel incat sa faceti alegerea corecta.

Acest articol a fost redactat cu scopul de a va furniza toate informatiile de care aveti nevoie. Cunoscand cat mai multe informatii, puteti face o achizitie in cunostinta de cauza, ceea ce este extrem de important, intrucat veti folosi pompa ani de zile.

Prezentare pompe de caldura aer – apa

Pompe de Caldura Aer - ApaO pompa de caldura cu sursa de aer (uneori denumita pompa de caldura aer-apa) transfera caldura din aerul exterior in apa. Aceasta, la randul sau, incalzeste incaperile din casa dvs. prin radiatoare sau incalzire prin pardoseala. De asemenea, poate incalzi apa stocata intr-un boiler, pentru a fi folosita la dus, la baie sau in bucatarie.

Cum functioneaza o pompa de caldura cu sursa de aer?

Acum ca ati aflat ce sunt aceste pompe de caldura aer – apa, trebuie sa stiti si care este modul lor de functionare. Caldura din aer este absorbita intr-un fluid. Acest fluid trece apoi printr-un schimbator de caldura in pompa de caldura, care creste temperatura si apoi transfera acea caldura in apa.

Este o pompa de caldura cu sursa de aer potrivita pentru mine?

Pompele de caldura cu sursa de aer sunt potrivite pentru multe tipuri de case. Sunt cel mai comun tip de pompa de caldura casnica din Romania, dat fiind faptul ca au si cel mai atractiv pret de pe piata. Dar, inainte de a decide daca aceasta este sau nu pompa potrivita pentru dumneavoastra, trebuie sa cunoasteti raspunsurile unor intrebari.

1. Ce tip de pompa de caldura cu sursa de aer ar trebui sa aleg?

Exista doua tipuri de pompe de caldura cu sursa de aer: sisteme monobloc si split. Un sistem monobloc are toate componentele intr-o singura unitate exterioara, cu conducte care transporta apa catre sistemul de incalzire centrala si un boiler de apa calda in interiorul locuintei dvs. Un sistem split separa componentele intre unitatile interioare si cele exterioare.

Daca un sistem monobloc sau split este potrivit pentru dvs., va depinde de bugetul dvs. si de spatiul disponibil.

Sistemele monobloc tind sa fie mai ieftine si mai rapid de instalat. Nu ocupa atat de mult spatiu in interiorul casei, dar in general nu sunt la fel de eficiente precum sistemele split.

Sistemele split pot fi mai eficiente deoarece o parte din transferul de caldura are loc in interiorul cladirii, unde este mai cald, rezultand mai putina pierdere de caldura.

2. Am spatiu pentru o pompa de caldura cu sursa de aer?

Veti avea nevoie de un loc in afara casei dvs., unde o unitate poate fi montata pe un perete sau asezata pe sol. Trebuie sa aiba putin spatiu in jurul sau pentru a permite un flux bun de aer.

Daca nu sunteti limitat de spatiul din interiorul casei dvs., ar putea merita costul suplimentar al instalarii unui sistem split. Instalatorul dvs. ar trebui va poata furniza informatii despre ambele sisteme, si sa va faca recomandarea in functie de propriile necesitati.

Ce factori influenteaza costul instalarii pompei?

Costul instalarii unei pompe de caldura aer – apa variaza in functie de mai multi factori importanti. Amintim aici dimensiunea pompei de apa, dimensiunea proprietatitii, tipul constructiei (noua sau proprietate existenta), daca trebuie schimbat modul in care este distribuita caldura in casa.

Acestia sunt factori foarte imortanti, iar costurile difera de la o casa la alta, in functie de nevoile proprietarilor.

Verifica si

Geamuri Termopan Brasov Preturi

Geamuri Termopan Brasov Preturi

Geamuri termopan Brasov preturi: Informatii utile Majoritatea persoanelor cauta informatii utile despre geamuri termopan Brasov …

Close