luni , iulie 15 2024
Breaking News

Instalatii Curenti Slabi

Informatii de baza despre instalatii curenti slabi

In mod evident, nu toata lumea a auzit despre instalatii curenti slabi, insa aceste instalatii sunt deosebit de importante. Fara a exagera, se poate spune ca reprezinta un aspect vital pentru infrastructura unei cladiri, indiferent de scopul in care este aceasta utilizata.

In momentul in care vine vorba despre aceste instalatii, trebuie precizat ca ele includ o gama larga de sisteme si tehnologii. Acestea pot fi folosite pentru controlul accesului, pentru securitate, pentru comunicatii, pentru automatizare si pentru multe alte procese.

Chiar daca nu li se acorda importanta pe care o merita (precum in cazul instalatiilor electrice si sanitare) aceste instalatii ale curentilor slabi sunt extrem de importante.

Acestea joaca un rol cheie in ceea ce priveste asigurarea confortului si securitatii utilizatorilor, dar si pentru functionarea optima a cladirii. Vom discuta in randurile de mai jos mai multe detalii despre aceste instalatii ale curentilor slabi.

Instalatii curenti slabi: Exemple de astfel de instalatii

Putem sa aducem in discutie zeci de exemple de instalatii curenti slabi, deoarece exista multe asemenea instalatii. Vom trece insa in revista cateva exemple, pentru a va ajuta sa intelegeti despre ce este vorba.

1. Automatizarea cladirilor BMS

Cea mai avansata solutie in domeniul automatizarii controlului in cladirile inteligente este sistemul de management al cladirilor (BMS).

Instalatii Curenti SlabiSarcina sa principala este de a integra toate instalatiile prezente intr-o anumita instalatie, permitand integrarea tuturor elementelor automate intr-un intreg coerent si monitorizarea convenabila a functionarii acestora.

Companile specializate in instalatii curenti slabi sunt specializate de obicei si in instalarea automatizarii Building Management System (BMS).

Aceasta automatizare integreaza in primul rand sistemele de control cu ​​functiile tehnice ale cladirii. Aceste functii pot fi impartite in doua subsisteme principale, notate mai jos cu A si B:

A. Subsistem de alimentare si control:

 • Include protectii electrice si aparate de comutare.
 • Cuprinde instalatii de masura.
 • Ofera controlul si monitorizarea diferitelor sarcini.
 • Acopera cablajul instalatiilor de alimentare.
 • Se ocupa de instalatii de iluminat.
 • Este responsabil pentru dispozitivele si sistemele de alimentare de urgenta.

Gestioneaza transportul vertical si orizontal.

B. Subsistem de control al confortului:

 • Este responsabil cu controlul aerului conditionat.
 • Controleaza functionarea ventilatiei.
 • Asigura un management eficient al incalzirii.
 • Controleaza iluminatul din cladire.
 • Supravegheaza sistemele audio.
 • Gestioneaza sistemele de parcare.
 • Se ocupa de dispozitive audio-video.
 • Raspunde la schimbarile conditiilor meteorologice.

2. Supraveghere video IP

In momentul in care vine vorba despre instalatii curenti slabi, ne putem gandi de asemenea si la sistemele de supraveghere video IP.

Acest sistem de supraveghere video reprezinta o solutie moderna si deosebit de eficienta pentru multi proprietari de afaceri. Este firesc acest lucru in conditiile in care camerele IP inregistreaza imaginea si o transmit in direct pe telefonul mobil inteligent, pe tableta sau pe laptop/PC.

Astfel, le ofera acestora un control constant asupra zonei monitorizate, indiferent de locatia in care se afla cei care urmaresc aceste camere. In plus, trebuie precizat faptul ca instalarea acestor camere este o procedura usoara.

Si foarte important este ca acest sistem de supraveghere video se poate integra cu alte sisteme. Permite de asemenea o extindere usoara si compatibilitate cu tehnologiile moderne.

Mai mult decat atat, sistemele de monitorizare video IP permit economisirea banilor deoarece nu mai este necesara o firma de securitate.

Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste camere nu doar transmit imaginea in timp real, ci si o inregistreaza. Acest lucru contribuie la identificarea vinovatilor in cazul unor incidente.

Este evident asadar, de ce si aceste instalatii curent slabi sunt atat de utile si de importante in viata de zi cu zi.

Verifica si

Pompe de Caldura Aer - Apa

Pompe de Caldura Aer – Apa

Ce trebuie sa stiu despre pompe de caldura aer – apa? Achizitia unei pompe de …

Close