miercuri , mai 29 2024
Breaking News

Cabinet Stomatologic Brasov

De ce trebuie sa merg la un cabinet stomatologic Brasov?

Stiati ca pentru sanatatea dvs. orala este recomandat sa vizitati periodic un cabinet stomatologic Brasov? Cu toate acestea, exista multe persoane care nu merg la controale stomatologice periodic deoarece le este teama de dentisti. Alte persoane gasesc tot felul de alte scuze pentru a nu merge la dentist.

Exista foarte multe motive datorita carora, o vizita la un anumit interval de timp intr-un cabinet de stomatologie este cruciala. In continuare va prezentam mai multe motive datorita carora, trebuie sa vizitati cabinetul unui medic stomatolog.

Motive pentru a merge la un cabinet stomatologic Brasov

Cabinet Stomatologic BrasovS-ar putea sa credeti ca controalele stomatologice se refera la curatarea dintilor, dar medicul dentist face mult mai mult decat sa va lustruiasca dintii. Puteti merge regulat la cabinetul de stomatologie pentru motive precum urmatoarele:

  • Detectarea din timp a cariilor: Stomatologul dumneavoastra va examineaza dintii pentru a gasi carii cat timp sunt inca minore. Cu cat le depisteaza mai devreme, cu atat cariile sunt mai putin costisitoare de tratat.
  • Depistarea bolii gingiilor: Multi oameni cu boli ale gingiilor nici nu isi dau seama ca o au. In cazul in care mergeti periodic la medicul dentist, cu siguranta acesta poate depista inca din vaza incipienta o astfel de problema, si va ofera tratamentul adecvat.
  • Depistarea cancerului oral in stadiu incipient: Stomatologul va poate verifica gura pentru semne de cancer oral. Acest lucru este important mai ales daca fumati.
  • Verificarea plombelor: Stomatologul dumneavoastra va va examina plombele pentru a se asigura ca sunt sigure, si va verifica daca unele sunt defecte sau prezinta carii.
  • Respiratie urat mirositoare si gura uscata: Stomatologul dumneavoastra poate detecta si trata afectiunile orale care cauzeaza uscaciunea gurii sau respiratia urat mirositoare.
  • Verificarea igiena orala: Stomatologul si igienistul dumneavoastra va pot ajuta sa va construiti si sa mentineti obiceiuri bune de igiena dentara.
  • Protejarea starii generale de sanatate: Cercetarile au legat bolile gingiilor de bolile de inima si diabet. Deci, primul pas poate fi acela de a verifica daca aveti boli ale gingiilor.
  • Protejarea sanatatii orale a familiei: Copiii au nevoie si de ingrijire dentara. Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente boli infectioase cronice in randul copiilor. Deci, este recomandat ca si copiii sa fie vazuti periodic de un dentist.

Care sunt tipurile de probleme dentare?

Problemele dentare tratate intr-un cabinet stomatologic Brasov, se incadreaza de obicei intr-una din doua categorii: carii dentare si boli ale gingiilor. Medicul dentist va poate ajuta sa luptati impotriva acestor doua probleme.

1. Cariile dentare

Cariile dentare reprezinta distrugerea smaltului dintelui. Se intampla atunci cand alimentele care contin carbohidrati (zaharuri si amidon) sunt lasate pe dinti. Bacteriile care traiesc in gura se dezvolta cu aceste alimente. Ele produc acizi, care pot distruge smaltul dintilor si pot duce la carii. Cariile dentare pot aparea la orice varsta.

2. Infectie gingivala

Boala gingiilor este o infectie bacteriana cronica care afecteaza gingiile si osul care sustin dintii. Gingivita este o forma mai usoara de boala a gingiilor care afecteaza doar gingiile. Din pacate, gingivita poate duce la o forma mai grava si distructiva de boala a gingiilor numita parodontoza.

Dupa cum se poate vedea, exista multe motive datorita carora, o vizita intr-un cabinet stomatologic Brasov este necesara periodic. Dentistii pot depista anumite probleme orale ale pacientilor, si tot ei le si trateaza.

Close